Skip to main content

Πτήσεις: Νέες ακυρώσεις από τη Lufthansa

Η Lufthansa ετοιμάζει άλλο ένα κύμα ακυρώσεων πτήσεων λόγω ελλείψεων προσωπικού, εντείνοντας το ταξιδιωτικό χάος στην Ευρώπη καθώς ξεκινά η κρίσιμη περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης ετοιμάζεται να κόψει περίπου το ένα πέμπτο των αναχωρήσεων από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο σε επιλεγμένες ημέρες την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με εκπρόσωπο. Η κίνηση θα επηρεάσει τις πτήσεις που αναχωρούν στη λεγόμενη τέταρτη αιχμή, τον τελευταίο γύρο αναχωρήσεων από τα αεροδρόμια.

Στόχος των ακυρώσεων είναι η παροχή ενός σταθερού σχεδίου πτήσης και ο ακριβής αριθμός των πτήσεων δεν έχει ακόμη καθοριστεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Η Lufthansa ακύρωσε συνολικά 3.100 πτήσεις τον περασμένο μήνα μετά από μια σειρά κρουσμάτων κορωνοϊού που επιδείνωσε τις ελλείψεις προσωπικού. Τα εργατικά συνδικάτα έχουν πει ότι οι μειωμένες αμοιβές και οι δυσάρεστες συνθήκες εργασίας αποτρέπουν τις νέες προσλήψεις, καθώς ο Πρόεδρος Karl-Ludwig Kley, 71 ετών, αναγνώρισε ότι τα ζητήματα είναι τα χειρότερα που έχει δει σε ολόκληρη την καριέρα του.

Προκειμένου να διευκολυνθεί το σχέδιο πτήσεων της και να αποκαταστήσει την υπηρεσία, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα προσφέρει θέσεις μόνο στην πιο ακριβή κατηγορία κρατήσεών της για τον μήνα Ιούλιο. Αυτή η κίνηση αύξησε την τιμή ακόμη και των φθηνότερων πτήσεων μετ’ επιστροφής μεταξύ Λονδίνου και Φρανκφούρτης στα 1.000 ευρώ.

naftemporiki.gr