Skip to main content

Κάμαλα Χάρις: Θα είμαι δίπλα στον Μπάιντεν, «αν» είναι υποψήφιος το 2024

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, προκάλεσε νέα ερωτήματα την Τετάρτη σχετικά με το αν ο πρόεδρος Μπάιντεν σκοπεύει να ξαναείναι υποψήφιος το 2024, διευκρινίζοντας προηγούμενη δήλωση, όπου και υποδείκνυε ο Μπάιντεν είχε ήδη αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία.

«Ο πρόεδρος σκοπεύει να είναι υποψήφιος και, αν το κάνει, θα είμαι η συνυποψήφιά του. Θα είμαστε μαζί υποψήφιοι», δήλωσε η κ. Χάρις σε δημοσιογράφο των LA Times χθες καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από την Καλιφόρνια με το Air Force Two.

Σύμβουλοι είχαν πει στον δημοσιογράφο ότι η Χάρις ήθελε να πάει στο πίσω μέρος του αεροπλάνου για να κάνει διευκρινίσεις σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει τη Δευτέρα στο CNN. Σε συνέντευξη στην Ντάνα Μπας του CNN, η Χάρις ρωτήθηκε σχετικά με τις εικασίες ότι ο Μπάιντεν δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα και για ενδεχόμενη δική της υποψηφιότητα.

«Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή και εγώ θα είμαι η συνυποψήφιά του», είχε πει τότε. «Τελεία».

Η σκόπιμη αυτή διευκρίνιση χθες είναι βέβαιο ότι θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις του Μπάιντεν, για τον οποίο γίνονται εικασίες από τότε που εξελέγη στην προεδρία το 2020. Ο 79χρονος Μπάιντεν είναι ήδη ο πιο ηλικιωμένος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία.

Στις επόμενες εκλογές, θα ήμουν πολύ τυχερός αν είχα τον ίδιο άντρα να διεκδικήσει εναντίον μου», είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου του ΝΑΤΟ στο Βέλγιο.

Σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, ο Μπάιντεν είπε ότι σκοπεύει να διατηρήσει την Χάρις, η οποία πάντως έχει χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας, ως συνυποψήφιά του το 2024. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, NY Post, ΑΠΕ-ΜΠΕ