Skip to main content

Ιωβηλαίο: Αποδοκιμάστηκε ο Τζόνσον έξω από τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από πλήθη που συγκεντρώθηκαν έξω από την λειτουργία προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς οι συνέπειες από το λεγόμενο σκάνδαλο partygate συνεχίζουν να υπονομεύουν την πρωθυπουργία του.

Ο Τζόνσον και η σύζυγός του Κάρι ήρθαν αντιμέτωποι με τη χλεύη του πλήθους, καθώς ανέβαιναν τα σκαλιά του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο για να συμμετάσχουν στη λειτουργία, μέρος των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο. Παρευρέθηκαν επίσης οι πρώην πρωθυπουργοί Τερέζα Μέι, Τόνι Μπλερ και Ντέιβιντ Κάμερον, χωρίς να προκληθεί μεγάλη αντίδραση του πλήθους.

«Δεν το είδα να έρχεται. Πρόκειται για μια περίεργη στιγμή», είπε ένας σχολιαστής της τηλεόρασης του BBC.

Η αντίδραση εναντίον του Τζόνσον μεταξύ του κοινού και των μελών του δικού του Συντηρητικού Κόμματος έχει αυξηθεί από τότε που δημοσιεύτηκε μια εσωτερική έρευνα για παράνομα πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ που παραβίαζαν τους περιορισμούς της κυβέρνησης για τον Covid. 

Ο Τζόνσον παρέδωσε ένα κείμενο στο πλαίσιο της υπηρεσίας των Ευχαριστιών για να γιορτάσει τα 70 χρόνια ρεκόρ της 96χρονης Βασίλισσας ως μονάρχης. Η ίδια δεν παρευρέθη, έχοντας βιώσει «δυσφορία» από την παρουσία της σε δημόσιες εκδηλώσεις στα εγκαίνια του εορτασμού του Ιωβλιλαίου την Πέμπτη. Αντίθετα, εκπροσωπήθηκε από τον πρίγκιπα Κάρολο, ενώ παρευρέθηκαν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

naftemporiki.gr