Skip to main content

Οι Αμερικανοί που λατρεύουν τα Tesla αλλά απεχθάνονται τον Έλον Μασκ

Στο πάρκινγκ του αμερικανικού Καπιτωλίου μπορεί κανείς να διακρίνει πληθώρα των κομψών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla, ωστόσο, όσο ο ιδτυρής της Tesla «βουτάει» πιο βαθιά στα πολιτικά πράγματα της Αμερικής, η κατοχή τους εξελίσσεται σε μια αμφιλεγόμενη επιλογή.

Μέχρι τώρα τα οχήματα της Tesla θεωρούνταν δείκτης της αριστερής πολιτικής και ένδειξη υποστήριξης για τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πλέον όμως ενισχύουν τη δημοτικότητά τους μεταξύ των συντηρητικών στο Καπιτώλιο.

Ο λόγος; Ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ο οποίος ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα, και μετά από την κόντρα του με την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ότι θα ψηφίσει Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Η τοποθέτηση αυτή του Μασκ έχει βάλει σε δεύτερες σκέψεις τους Δημοκρατικούς πολιτικούς που ψάχνουν τρόπους να ξεφορτωθούν τα Tesla τους. Την αρχή έβαλε η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ ανακοινώνοντας την περασμένη εβδομάδα ότι επιθυμεί να πουλήσει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο. Προηγήθηκε δημόσια διαμάχη με τον Μασκ σχετικά με τα σχέδιά του να αγοράσει το Twitter.

Η αριστερή εκπρόσωπος των Δημοκρατικών από τη Νέα Υόρκη αγόρασε το Tesla Model 3 της στην αρχή της πανδημίας, αλλά δήλωσε στο Bloomberg ότι «θα ήθελε πολύ να αλλάξει» σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από εργάτες που συνδικαλίζονται.

Μετά την αντιπαράθεση, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι στο μέλλον θα ψηφίσει Ρεπουμπλικανούς, υποστηρίζοντας ότι οι Δημοκρατικοί έχουν γίνει το κόμμα του «διχασμού και του μίσους». Κατηγόρησε επίσης τον Μπάιντεν ότι είναι «υπεύθυνος» στα συνδικάτα, σε αντίθεση με τους προκατόχους του Ντόναλντ Τραμπ και Μπαράκ Ομπάμα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από The Times