Skip to main content

Η Κάμαλα Χάρις παίρνει το Paxlovid της Pfizer για τον κορωνοϊό

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, λαμβάνει το χάπι Paxlovid της Pfizer αφού βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό νωρίτερα την Τρίτη, μια θεραπεία που συμπίπτει με την πρόθεση της κυβέρνησης Μπάιντεν να επεκτείνει την πρόσβαση στο φάρμακο.

Η Χάρις, 57 ετών, αποφάσισε να ξεκινήσει τη θεραπεία «μετά από συνεννόηση με τους γιατρούς της», είπε η εκπρόσωπος Κίρστεν Άλεν σε ένα tweet.

Η Χάρις βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό νωρίτερα την Τρίτη, αλλά προς το παρόν είναι ασυμπτωματκή, ανακοίνωσε το γραφείο της.

Πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα στην πολιτεία της, την Καλιφόρνια και δεν είχε δει τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν από τον εορτασμό του Πάσχα στον Λευκό Οίκο στις 18 Απριλίου.

Σύμφωνα με την άδεια της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων για το Paxlovid, οι Αμερικανοί που λαμβάνουν θεραπεία με αυτό υποτίθεται ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή νόσηση από Covid-19. Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επεσήμανε τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, λέγοντας ότι ο κίνδυνος βαριάς νόσησης αυξάνεται για τους ανθρώπους άνω των 50 ετών.

naftemporiki.gr