Skip to main content

Ερντογάν: Καλεί τον Πούτιν πίσω στο τραπέζι των συνομιλιών για την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέτρεψε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να επιστρέψει στις συνομιλίες με την Ουκρανία, λέγοντας στον Ρώσο ηγέτη ότι «όλοι θα ωφεληθούν» από μια ανανεωμένη προσπάθεια για ειρήνη.

Ο Τούρκος ηγέτης, ο οποίος προσπάθησε να διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή στη σύγκρουση, είπε στον Πούτιν ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία καθώς και για ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να καταστεί δυνατή η εκκένωση, σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε το γραφείο του.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «θα ωφεληθούν όλοι από την επιστροφή στη θετική δυναμική» των συνομιλιών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναφέρει επίσης η δήλωση.

Παρά το κάλεσμα Ερντογάν, υπάρχουν πολλές αναφορές ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε αδιέξοδο και δεν αναμένεται να επανεκκινήσουν σύντομα. Σε ρεπορτάζ των Financial Times μάλιστα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφερόταν ότι ο Πούτιν έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου, και αντ ‘αυτού φαίνεται έτοιμος να καταλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη.

naftemporiki.gr