Skip to main content

Meduza: Τουλάχιστον 37 νεκροί από την έκρηξη στο Moskva

Η ρωσική ιστοσελίδα «Meduza» που εδρεύει στη Λετονία, αναφέρει ότι τουλάχιστον 37 μέλη του πληρώματος του καταδρομικού Moskva, σκοτώθηκαν και πολλοί αγνοούνται, σύμφωνα με συγγενείς των θυμάτων και πηγές από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Οι πηγές της ιστοσελίδας κάνουν επίσης λόγο για 100 τραυματίες ναυτικούς και πολλούς που έπεσαν στη θάλασσα και αγνοούνται. Στο καταδρομικό, που βυθίστηκε κατά την ρυμούλκησή του στο λιμάνι της Σεβαστούπολής, επέβαιναν συνολικά περίπου 500 ναυτικοί.

 Η ιστοσελίδα «Meduza» , που ανήκει σε Ρώσους, εξόριστους δημοσιογράφους με έδρα τη Ρίγα, αναφέρει ότι οι νεκροί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στη χερσόνησο της Κριμαίας. Το «Meduza» έχει καταφέρει επίσης να συγκεντρώσει τα ονόματα κάποιων θυμάτων, αλλά και αγνοουμένων ναυτών. Η σύζυγος του μέλους του πληρώματος, Ιβάν Βαχρούσεφ, επιβεβαίωσε τον θάνατο του και η μητέρα ενός ναύτη είπε στη Novaya Gazeta ότι «περίπου 40» ναύτες σκοτώθηκαν. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει αναφέρει μέχρι στιγμής για νεκρούς, επιμένοντας ότι το πλοίο εκκενώθηκε «πλήρως». Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και το υπουργείο Άμυνας δημοσίευσαν βίντεο από μια εκδήλωση αποχαιρετισμού για το βυθισμένο σκάφος και μια συνάντηση του πληρώματος με τον ναύαρχο Νικολάι Γερμένοφ. Ωστόσο, στο βίντεο διακρίνονται  μόνο 100 έως 200 μέλη του πληρώματος και δεν δίνονται πληροφορίες για το πού βρίσκονται οι υπόλοιποι ναυτικοί.

Η Μόσχα εξακολουθεί να επιμένει ότι το καταδρομικό βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά στην αποθήκη πυρομαχικών, ενώ η ουκρανική ηγεσία ανακοίνωσε ότι  το πλοίο χτυπήθηκε από πυραύλους Neptune.

naftemporiki.gr