Skip to main content

ΗΠΑ: 210.000 συλλήψεις μεταναστών στα σύνορα με το Μεξικό μόνο τον Μάρτιο

Οι συνοριακές αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν 210.000 μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα με το Μεξικό τον Μάρτιο, το υψηλότερο μηνιαίο σύνολο εδώ και δύο δεκαετίες και εντείνοντας τις προκλήσεις τους επόμενους μήνες για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Το σύνολο του Μαρτίου είναι αύξηση 24% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, όταν 169.000 μετανάστες παραλήφθηκαν στα σύνορα, η αρχή της αύξησης της μετανάστευσης που άφησε χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά εγκλωβισμένα σε πολυσύχναστους συνοριακούς σταθμούς περιπολίας για μέρες.

Ο Μπάιντεν, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021, δεσμεύτηκε να αντιστρέψει πολλές από τις σκληροπυρηνικές μεταναστευτικές πολιτικές του Ρεπουμπλικανό προκατόχου του, πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αλλά έχει δυσκολευτεί τόσο επιχειρησιακά όσο και πολιτικά με μεγάλους αριθμούς μεταναστών που αποπειρώνται να διέλθουν τα σύνορα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελπίζουν να αποκτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου των ΗΠΑ στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, λένε ότι η ακύρωση των πολιτικών της εποχής Τραμπ από τον Μπάιντεν έχει ενθαρρύνει περισσότερη παράτυπη μετανάστευση.

Πηγή: Reuters