Skip to main content

Ο Βέμπερ επικρίνει τον Μακρόν για την άνοδο της Λε Πεν

«Μια Γαλλία υπό την ηγεσία της Λεπέν θα ήταν μια ανάσχεση στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, χειρότερη από το Brexit», δήλωσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ στη Süddeutsche Zeitung.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο απηύθυνε έκκληση για ένα «τείχος» που θα σταματήσει η Λε Πεν, αλλά επέκρινε και τον Μακρόν για την άνοδό της. «Η πολιτική αντίληψη του προέδρου Μακρόν να ξεπερνά τα καθιερωμένα κόμματα και να κάνει διάκριση μόνο μεταξύ προοδευτικών και λαϊκιστών, ενώ είναι επιτυχημένη, έχει οδηγήσει σε βαθύ διχασμό στην κοινωνία», τόνισε ο Βέμπερ, καθώς η εταίρος του στο  ΕΛΚ Βαλερί Πεκρές έλαβε καταστροφικό 4,8% των ψήφων. «Ο Μακρόν φταίει εν μέρει για την επιτυχία των λαϊκιστών», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο σοσιαλδημοκράτης Μάικλ Ροθ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μπούντεσταγκ, τόνισε πάντως την ανάγκη «να συσπειρωθούν τώρα όλοι πίσω από τον Εμανουέλ Μακρόν», όπως έγραψε στο Twitter. «Αυτός ή κατάρρευση μιας ενωμένης Ευρώπης. Ακούγεται αξιοθρήνητο. Αλλά είναι αλήθεια», πρόσθεσε ο Μάικλ Ροθ.

naftemporiki.gr