Skip to main content

Ο Τσετσένος ηγέτης καυχιέται ότι κατέλαβε το δημαρχείο της Μαριούπολης

Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ υποστηρίζει ότι οι άνδρες του έχουν πάρει τον έλεγχο του δημαρχείου της Μαριούπολης το οποίο έχει περικυκλωθεί εδώ και εβδομάδες, και ύψωσαν τη σημαία τους στο κτίριο.

Ο Καντίροφ δημοσίευσε ένα βίντεο στο Telegram στο οποίο μεταδίδεται ένα τηλεφώνημα μεταξύ του Ρώσου βουλευτή Άνταμ Ντελιμχάνοφ και των «γενναίων» Τσετσένων μαχητών.

«Τα παιδιά τηλεφώνησαν ότι απελευθέρωσαν το δημαρχείο της Μαριούπολης και ύψωσαν τη σημαία μας σε αυτό», εξηγεί ο Καντίροφ για το βίντεο. Δεν υπήρξε ανεξάρτητη επιβεβαίωση των πληροφοριών.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ίδιος πρόσθεσε πως άλλες ρωσικές μονάδες προωθούνται παράλληλα σε αυτό το μεγάλο λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία, που έχει καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς. «Με τη βοήθεια του Αλλάχ, η Μαριούπολη σύντομα θα καθαριστεί πλήρως», σημείωσε.

Ο Ραμζάν Καντίροφ, που βρίσκεται στο στόχαστρο επικρίσεων από διεθνείς ΜΚΟ για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία, ανακοίνωσε στις 17 Μαρτίου ότι 1000 Τετσένοι εθελοντές βρίσκονταν καθ’οδόν για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι βρίσκεται στην Ουκρανία, στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων, σε ένα αεροδρόμιο που έχουν καταλάβει κοντά στο Κίεβο. Αυτή η πληροφορία δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή και έχει τεθεί εν αμφιβόλω από Ουκρανούς αξιωματούχους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP