Skip to main content

Πούτιν: Η «στρατιωτική επιχείρηση» είναι απάντηση στη «γενοκτονία» στο Ντονμπάς

Στο αφήγημα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» που κρίθηκε αναγκαία για να προστατευθούν οι Ρωσόφονοι του Ντονμπάς επέμεινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε ομιλία του σε κατάμεστο στάδιο, που μετέδιδε απευθείας η ρωσική κρατική τηλεόραση. Aίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ η ομιλία ήταν σε εξέλιξη χάθηκε αιφνιδίως το πλάνο του Ρώσου προέδρου, με την κάμερα να στρέφεται σε άλλη μεριά του σταδίου και το κρατικό κανάλι να βάζει ως ήχο πατριωτικά τραγούδια.  

«Κάθε λέξη που γράφεται στο ρωσικό σύνταγμα έχει μεγάλη σημασία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε εορταστική συναυλία στο στάδιο  Λουζνίκι προς τιμήν της «Ημέρας της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία».

«Είμαστε ο πολυεθνικός λαός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενωμένοι με μια κοινή μοίρα στη γη μας» – αυτές είναι οι πρώτες γραμμές του Συντάγματος της της Ρωσίας και κάθε λέξη είναι γεμάτη με βαθύ νόημα και έχει μεγάλη σημασία»,είπε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Πούτιν ανέβηκε στην κεντρική εξέδρα για να απευθυνθεί στους συγκεντρωμένους στις κερκίδες, τους οποίους το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανεβάζει σε 203.000. 

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι «σκοπός της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία ήταν είναι να σώσει τους ανθρώπους από τη γενοκτονία».

«Ακριβώς για να σωθούν οι άνθρωποι από αυτό το πόνο, από αυτή τη γενοκτονία είναι ο κύριος, κύριος λόγος, κίνητρο και στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκινήσαμε στο Ντονμπάς και την Ουκρανία. Αυτός είναι ακριβώς ο στόχος», είπε.

Ο Ρωσος πρόεδρος Σημείωσε ότι η έναρξη της «επιχείρησης» συνέπεσε κατά λάθος με τα γενέθλια ενός από τους εξέχοντες Ρώσους στρατιωτικούς ηγέτες, τον Φιόντορ Ουσάκοφ, «ο οποίος δεν είχε χάσει ούτε μια μάχη σε όλη τη λαμπρή στρατιωτική του καριέρα».

Είπε κάποτε ότι «αυτές οι καταιγίδες θα ενισχύσουν τη δόξα της Ρωσίας.Έτσι ήταν τότε, έτσι είναι σήμερα, και έτσι θα είναι πάντα» είπε ο Πούτιν. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «τα τελευταία οκτώ χρόνια απέδειξαν πόσο σωστή ήταν η ελεύθερη και συνειδητή επιλογή της Κριμαίας να επανενωθεί με τη Ρωσική Ομοσπονδία».

naftemporiki.gr