Skip to main content

Η Ρωσία δεν θα στείλει παρατηρητές στις επόμενες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία

Η Ρωσία απέρριψε την πρόταση να στείλει παρατηρητές  στις επόμενες στρατιωτικές ασκήσεις τπου θα συγκεντρώσουν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες από χώρες του ΝΑΤΟ αυτόν τον μήνα στη Νορβηγία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο νορβηγικός στρατός.

Η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ που έχει προγραμματιστεί φέτος, η Cold Response 2022 θα συγκεντρώσει περίπου 30.000 στρατιώτες από 27 κράτη, οι οποίοι, από τα μέσα Μαρτίου έως τις αρχές Απριλίου, θα εκπαιδεύονται στη στεριά, στη θάλασσα και στον αέρα για την ανάπτυξη των στρατευμάτων που αναμένεται να έρθουν ως βοήθεια μιας χώρας της Συμμαχίας που δέχτηκε επίθεση.

Ως συνήθως, οι χώρες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, έχουν προσκληθεί να στείλουν παρατηρητές για να παρακολουθήσουν αυτήν την από καιρό προγραμματισμένη άσκηση, πολύ πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία ευχαρίστησε για την προσφορά να στείλει παρατηρητές κατά τη διάρκεια του Cold Response 22, αλλά την απέρριψε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του νορβηγικού στρατού Πρέμπεν Άουρσαντ.

Οι λόγοι της άρνησης δεν είναι γνωστοί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP