Skip to main content

Ο Πούτιν λέει στον Μακρόν ότι θα συνεχίσει «ασυμβίβαστα» τον αγώνα του ενάντια στους «εθνικιστές της Ουκρανίας»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεχίσει την επίθεσή του εναντίον των «εθνικιστών» στην Ουκρανία «χωρίς συμβιβασμούς» την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλιας , ο Πούτιν εξέφρασε επίσης τη «διαφωνία» του με το διάγγελμα Μακρόν για την Ουκρανία και απείλησε να προσθέσει «νέες απαιτήσεις» στον ήδη μακρύ κατάλογο των αιτημάτων του για συνομιλίες από το Κίεβο, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε την Τετάρτη τα «ψέματα» που διαδίδει η ρωσική κυβέρνηση για να δικαιολογήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας, ωστόσο, ότι θα παραμείνει σε επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να προσπαθήσει να επιτύχει κατάπαυση του πυρός.

Στο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό για την ουκρανική κρίση, ο Μακρόν κατηγόρησε το Κρεμλίνο για τις εχθροπραξίες. «Μόνος, προδίδοντας τις διεθνείς του δεσμεύσεις μία προς μία, ο πρόεδρος Πούτιν επέλεξε τον πόλεμο», είπε, χαιρετίζοντας τον Ζελένσκι ως το πρόσωπο της «τιμής, της ελευθερίας και του θάρρους».

«Αυτός ο πόλεμος δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας, όπως κάποιοι θα ήθελαν να πιστεύουμε. Δεν υπάρχει βάση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Αυτά είναι ψέματα. Η Ρωσία δεν δέχεται επίθεση, είναι ο επιτιθέμενος. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι μάχη εναντίον του ναζισμού… είναι ψέμα», πρόσθεσε ο Μακρόν.

naftemporiki.gr