Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε προειδοποιήσει για την επικείμενη επίθεση των Ρώσων λέγοντας ότι η Μόσχα μπορεί να ξεκινήσει «έναν μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη» οποιαδήποτε μέρα τώρα και κάλεσε τους Ρώσους να αντιταχθούν.
Σε μια μεταμεσονύχτια ομιλία, ο Ζελένσκι είπε ότι είχε ανεπιτυχώς επιδιώξει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Προσπάθησα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αποτέλεσμα: σιωπή»,είπε ο Ζελένσκι.
Είπε ότι η Ρωσία έχει σχεδόν 200.000 στρατιώτες και χιλιάδες οχήματα μάχης στα σύνορα της Ουκρανίας.
Μιλώντας από τα ουκρανικά στα ρωσικά, ο Ζελένσκι έκανε μια συναισθηματική έκκληση στους Ρώσους να απορρίψουν μια επίθεση, λέγοντας ότι τους λένε ψέματα για την Ουκρανία.
“Ποιος μπορεί να σταματήσει (τον πόλεμο); Άνθρωποι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανάμεσά σας, είμαι σίγουρος”, είπε.
Ο ηγέτης της Ουκρανίας είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για μια ρωσική επίθεση: «Εάν [η Ρωσία] επιτεθει, αν προσπαθήσει να καταλάβει τη χώρα μας – την ελευθερία μας, τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας – θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας».
«Καθώς επιτίθεται, θα είναι τα πρόσωπά μας που θα βλέπουν, όχι τις πλάτες μας», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












