Skip to main content

Νέα ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων στη Λευκορωσία

Δορυφορικές εικόνες καταγράφουν νέα ανάπτυξη 100 και πλέον στρατιωτικών οχημάτων και το στήσιμο δεκάδων σκηνών για στρατιώτες στη νότια Λευκορωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar.

Σύμφωνα με προηγούμενες εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ, η Ρωσία έχει έως και 30.000 στρατιώτες στη Λευκορωσία. 

Οι εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από την εταιρεία, η οποία παρακολουθεί συστηματικά το τελευταίο διάστημα τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων γύρω από τα ουκρανικά σύνορα, δεν υπήρχε τρόπος να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η εταιρεία έκανε λόγο επίσης για νοσοκομείο εκστρατείας που ανεγέρθηκε πλάι σε στρατόπεδο στη δυτική Ρωσία, κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Φορτηγά τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά βαρέων οχημάτων, όπως αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων πυροβόλων και άλλου εξοπλισμού θεάθηκαν επίσης στην περιοχή των συνόρων, όπως και επιπλέον στρατιωτικές μονάδες, πάντα κατά τη Maxar.

Μέχρι τώρα η Ρωσία δήλωνε ότι τα στρατεύματα θα επέστρεφαν στις βάσεις τους μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν την περασμένη Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου . Ωστόσο, την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα παραμείνουν επ’ αόριστον. 

Να σημειωθεί ότι τα ρωσικά στρατεύματα στη Λευκορωσία ανησυχούν περισσότερο τους αναλυτές της Δύσης επειδή έχουν σταλεί χιλιάδες μίλια από την ανατολική στρατιωτική περιοχή της Ρωσίας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ