Skip to main content

Βρετανία: Τέταρτη δόση στους πιο ευάλωτους καθώς τελειώνουν οι περιορισμοί

Στις πιο ευάλωτες ομάδες της Βρετανίας θα προσφερθεί ακόμα μία ενισχυτική δόση για τον Covid-19 αυτή την άνοιξη για να ενισχυθεί η προστασία τους καθώς η χώρα ετοιμάζεται να εγκαταλείψει όλους τους περιορισμούς της πανδημίας.

Το εμβόλιο θα προσφερθεί σε ενήλικες ηλικίας 75 ετών και άνω, κατοίκους γηροκομείων και σε άτομα άνω των 12 ετών που έχουν ανοσοκαταστολή και διατρέχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο σοβαρού κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Σατζίντ Τζαβίντ. Η αναμνηστική δόση συνιστάται για περίπου έξι μήνες μετά από την προηγούμενη και θεωρείται ως γέφυρα πριν από μια άλλη, δυνητικά ευρύτερη, ενισχυτική εκστρατεία εμβολιασμού αυτό το φθινόπωρο.

Η κίνηση έρχεται λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να ανακοινώσει τον τερματισμό των περιορισμών της πανδημίας της Αγγλίας και μια ημέρα αφότου η 95χρονη μονάρχης της χώρας Βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε θετική στον ιό.

Η Βρετανία εντάσσεται σε μια σχετικά μικρή λίστα χωρών που έχουν ξεκινήσει ευρείες εκστρατείες για μία ακόμη ενισχυτική δόση. Το Ισραήλ κινήθηκε τον περασμένο μήνα για να προσφέρει μια τέταρτη δόση σε όλους τους ενήλικες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg