Skip to main content

Βρετανία: Θετική στον κορωνοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ

Θετική στον Covid-10 βρέθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ελισάβετ εμφανίζει «ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα», και αναμένεται να συνεχίσει ασκεί «ελαφριά καθήκοντα» στο Ουίνδσορ την ερχόμενη εβδομάδα. Θεωρείται ότι πέρασε χρόνο με τον πρίγκιπα Κάρολο την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, σε μια επίσκεψη στο σπίτι της στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Λίγες μέρες αργότερα βρέθηκε θετικός στον Covid, αλλά ανάρρωσε γρήγορα. Θετική στον κορωνοϊό είχε βρεθεί επίσης η Δούκισσα της Κορνουάλης. 

«Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει όλες τις κατάλληλες οδηγίες», αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του το παλάτι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε έρθει σε επαφή με τον μεγαλύτερο γιο και κληρονόμο της, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό την περασμένη εβδομάδα. Η Ελισάβετ είναι 95 χρονών και έχει διαγράψει μια από τις μακροβιότερες ιστορίες στη Βασιλεία. Στις 6 Φεβρουαρίου του 2022 συμπλήρωσε 70 χρόνια στον θρόνο. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, Νίκολας Γουίτσελ, είναι απολύτως βέβαιο ότι η βασίλισσα είναι πλήρως εμβολιασμένη. Στις 9 Ιανουαρίου 2021, ανακοινώθηκε ότι η είχε λάβει την πρώτο της δόση του εμβολίου για τον Covid.

Περαστικά από τον Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» στη βασίλισσα Ελισάβετ.

«Είμαι βέβαιος ότι μιλάω εκ μέρους όλων ευχόμενος στην Αυτής Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα ταχεία ανάρρωση από την COVID και γρήγορη επάνοδο στην καλή υγεία», έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter.

naftemporiki.gr