Skip to main content

Οι αυτονομιστές του Ντονμπάς λένε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν τρία χωριά

Οι αυτονομιστές της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ υποστήριξαν σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν άλλους τρεις οικισμούς στην περιοχή του Ντονμπάς.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, στοχοθετήθηκαν τα χωριά Χορλίφκα, Κομουνάροφκα και Ντολομίτνε. Ένας εκπρόσωπός τους, ο Εντουάρντ Μπασούριν, είπε ότι ο βομβαρδισμός συνεχίζεται.

Εξάλλου, ένα τηλεοπτικό συνεργείο του αραβόφωνου ρωσικού καναλιού RT Arabic είπε ότι δέχτηκε πυρά ενώ κάλυπτε την κατάσταση στο χωριό Ζαΐτσεβο, σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από τη γραμμή οριοθέτησης. Ο ανταποκριτής του RT Μαξίμ Αλ Τούρι διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του έφυγαν με ασφάλεια από την περιοχή και είναι καλά στην υγεία τους.

Τεταμένη και κρίσιμη παραμένει η κατάσταση, ενώ πληθαίνουν οι αναφορές για εκρήξεις και εκκενώσεις περιοχών. Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκε και δεύτερος στρατιώτης τους από αυτονομιστές, όπως αναφέρει το AFP.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ο πρώτος θάνατος στρατιώτη, σε βομβαρδισμούς από φιλορώσους αυτονομιστές το πρωί στην περιοχή.

«Ο στόχος αυτών των προκλήσεων θα είναι φυσικά να κατηγορηθεί η Ουκρανία για περαιτέρω κλιμάκωση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Οβίδες όλμου έπεσαν σήμερα κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ντένις Μοναστίρσκι, ο οποίος πραγματοποιούσε περιοδεία στη γραμμή του μετώπου, στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το επεισόδιο αυτό, από το οποίο δεν τραυματίστηκε κανείς, σημειώθηκε κοντά στο χωριό Νοβολουγκάνσκε, στην περιοχή του Ντονέτσκ, στη γραμμή του μετώπου με τους φιλορώσους αυτονομιστές, όπου ο υπουργός πραγματοποιούσε περιοδεία, συνοδευόμενος από Ουκρανούς βουλευτές.

Οι οβίδες εξερράγησαν τη στιγμή που ο Μοναστίρσκι έφευγε από τις τάφρους που χωρίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις από τους αυτονομιστές, αφού προηγουμένως παραχώρησε συνέντευξη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ