Skip to main content

Ουκρανικό – Μπάιντεν: «Παραμένει ισχυρή πιθανότητα, μία ρωσική εισβολή»

«Πρέπει να δώσουμε στην διπλωματία κάθε ευκαιρία επιτυχίας», ήταν το μηνυμα του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, στην Ρωσία κατά το αποψινό του διάγγελμα για την Ουκρανική κρίση. 

«Μία ρωσική εισβολή παραμένει ισχυρή πιθανότητα» επέμεινε ωστόσο ο Μπάιντεν, καλώντας τη Ρωσία να υποχωρήσει από το κατώφλι του πολέμου και προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι οι ρωσικές μονάδες επέστρεψαν στις βάσεις τους. 

«Θα απαντήσουμε αποφασιστικά σε ενδεχόμενη επίθεση» τόνισε.

Υπογράμμισε ακόμη πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ δεν αποτελούν απειλή για την Ρωσία αλλά είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και ότι η Ρωσία θα πληρώσει μεταξύ άλλων ένα μεγάλο οικονομικό τίμημα εάν πραγματοποιήσει μία εισβολή.

«Η διπλωματία έχει κάθε λόγο να πετύχει», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν ρεαλιστικοί τρόποι να αντιμετωπίσουμε τις ρωσικές ανησυχίες». 

Μάλιστα ο Μπάιντεν απευθυνόμενος  προς τους πολίτες της Ρωσίας τόνισε: «Δεν είμαστε ο εχθρός σας και δεν πιστεύω ότι επιθυμείτε έναν αιματηρό, καταστροφικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας.Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές θα είναι τεράστιο, σημείωσε επίσης. Μία τέτοια επίθεση δεν θα είχε ούτε λογο, ούτε σκοπό».

«Η διπλωματία θα πρέπει να έχει κάθε ευκαιρία να επιτύχει» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος