Skip to main content

Διευκρινίσεις της Πρεσβείας της Ουγγαρίας για δηλώσεις Ορμπάν περί «εξόδου από την ΕΕ»

Διευκρινίσεις απέστειλε η Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Ελλάδα αναφορικά με φερόμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν για «έξοδο της Ουγγαρίας» από την ΕΕ.

Η Πρεσβεία αναφέρεται σε «λάθος κατά τη μετάφραση», τονίζοντας πως αυτό που είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός ήταν: «Το πιο σημαντικό είναι αν θέλουμε να μείνουμε μαζί. Ειδικά εδώ στην Ευρώπη, διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μέλλον μόνο εάν μπορούμε να μείνουμε μαζί παρά την αυξανόμενη πολιτιστική αποξένωση. Εμείς, από την πλευρά μας, θέλουμε να διατηρήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση ενωμένη, και γι’ αυτό έχουμε κάνει επανειλημμένα προσφορές ανοχής στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.».

«Όπως μπορείτε να δείτε, ο Πρωθυπουργός Ορμπάν, στην πραγματικότητα, κάνει έκκληση για διατήρηση της ΕΕ ενωμένη, για ανοχή μεταξύ των δυτικών κρατών μελών της ΕΕ και εκείνων της Κεντρικής Ευρώπης. Έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει ότι η Ουγγαρία θέλει η ΕΕ να «μείνει ενωμένη» και εξήγησε ότι έχουμε μέλλον μόνο μαζί», τονίζει χαρακτηριστικά η Πρεσβεία της Ουγγαρίας σε ανακοίνωσή της.

naftemporiki.gr