Skip to main content

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι τρέλα», λέει ο πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε την Τετάρτη ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα ήταν «τρέλα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εντάσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας θα μπορούσαν να ξεπεραστούν μέσω πολυμερούς διαλόγου.

Μιλώντας στο γενικό ακροατήριό του την Τετάρτη, ο Φραγκίσκος ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στη διεθνή ημέρα προσευχής του για την ειρήνη στην Ουκρανία στις 26 Ιανουαρίου.

«Ας συνεχίσουμε να ικετεύουμε τον Θεό της ειρήνης, ώστε οι εντάσεις και οι απειλές πολέμου να ξεπεραστούν μέσω ενός σοβαρού διαλόγου και ότι οι συνομιλίες με τη μορφή της Νορμανδίας μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στόχο», είπε, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία. από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

«Και ας μην ξεχνάμε. Ο πόλεμος είναι τρέλα», είπε.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει στρατεύματα κοντά στην Ουκρανία, αλλά αρνείται τις δυτικές κατηγορίες ότι σχεδιάζει επίθεση.

Οι περισσότεροι Ουκρανοί ακολουθούν τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, αλλά η χώρα φιλοξενεί επίσης το δικό της παράρτημα της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία ασκεί μια ανατολική ιεροτελεστία παρόμοια με την ορθόδοξη λατρεία, ενώ διακηρύσσει την πίστη στον Πάπα στη Ρώμη.

Την Τρίτη, ο ηγέτης των καθολικών της Ουκρανίας είπε ότι κάλεσε τον Φραγκίσκο να επισκεφθεί, αποκαλώντας το μια τεράστια χειρονομία που θα βοηθούσε στην ειρήνη.

Πηγή: Reuters