Skip to main content

ΗΑΕ: Τρεις νεκροί από επίθεση με drone στο Αμπου Ντάμπι- Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν ανέλαβαν την ευθύνη για πλήγμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αφού το κράτος του Κόλπου δήλωσε ότι υποπτεύεται τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε δύο ξεχωριστές εκρήξεις στην πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι σήμερα.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν στην επίθεση με drone στο Άμπου Ντάμπι. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, οι εκρήξεις «οδήγησαν στο θάνατο ενός Πακιστανού υπηκόου και δύο υπηκόων Ινδίας, ενώ άλλοι έξι τραυματίστηκαν ελαφρά έως μέτρια».

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ ανέφερε ότι πυρκαγιά στη βιομηχανική περιοχή οδήγησε στην έκρηξη τριών βυτιοφόρων καυσίμων ενώ ξέσπασε πυρκαγιά σε κατασκευαστικό χώρο στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης. Σύμφωνα με την αστυνομία του Αμπού Ντάμπι τα βυτιοφόρα εξερράγησαν στη βιομηχανική περιοχή Μουσάφαχ, κοντά στις αποθήκες της πετρελαϊκής εταιρείας ADNOC. 

«Αιτία των πυρκαγιών είναι μικρά ιπτάμενα αντικείμενα, που πιθανόν ανήκουν σε drones, που έπεσαν στις δύο περιοχές», ανέφερε το πρακτορείο, λέγοντας ότι «δεν υπήρξαν σημαντικές ζημιές».

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι είπε ότι η ομάδα θα εκδώσει σύντομα δήλωση σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση εντός των ΗΑΕ.

Το περιστατικό θα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο χτύπημα των Χούθι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον εμπορικό κόμβο της περιοχής. Οι Χούθι είχαν αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για χτυπήματα στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Άμπου Ντάμπι και στο διεθνές αεροδρόμιο, αλλά οι αρχές των Εμιράτων διέψευσαν αυτές τις αναφορές.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι Χούθι απειλούσαν με δράση κατά των ΗΑΕ, υποστηρίζοντας ότι οι «μισθοφόροι» του κράτους του Κόλπου είχαν ενταχθεί στη μάχη για το Μαρίμπ, όπου ξέσπασαν μάχες τους τελευταίους μήνες.

Το 2019, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέσυραν τις ένοπλες δυνάμεις τους από την Υεμένη, τέσσερα χρόνια αφότου εντάχθηκαν σε έναν συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία που παρενέβη στον εμφύλιο πόλεμο, αφού οι δυνάμεις των Χούθι ανέτρεψαν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

naftemporiki.gr