Skip to main content

ΗΠΑ: Παρήγγειλαν χάπια της Pfizer για την θεραπεία 10 εκατ. Αμερικανών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε απόψε ότι αισθάνεται ενθαρρυμένος από τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Inc για το αντιιικό φάρμακό της για την Covid-19 και αποκάλυψε ότι η κυβέρνησή του έχει παραγγείλει αρκετά τέτοια χάπια για τη θεραπεία 10 εκατομμυρίων Αμερικανών.

«Ο εμβολιασμός και το αναμνηστικό εμβόλιο παραμένουν τα σημαντικότερα εργαλεία που διαθέτουμε για να σώσουμε ζωές. Αλλά αν αυτή η θεραπεία εγκριθεί, και από τη στιγμή που θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα τα χάπια, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, στην πορεία μας για να βγούμε από την πανδημία», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα η Pfizer ανακοίνωσε ότι το αντιιικό χάπι κατά της COVID-19 συνεχίζει να εμφανίζει αποτελεσματικότητα 89% στην αποτροπή νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα υποδηλώνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του κατά της γρήγορης εξάπλωσης του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού.

 Πηγή: ΑΜΠΕ