Skip to main content

Γερμανία: Ρεκόρ 527 θανάτων σε μία ημέρα – Ο υψηλότερος αριθμός από τον Φεβρουάριο

Η Γερμανία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από τον COVID-19 από τον Φεβρουάριο την Τετάρτη, καθώς αγωνίζεται να σταματήσει το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Συνολικά καταγράφηκαν 69.601 νέες λοιμώξεις, 2.415 περισσότερες από την ίδια περίοδο πριν από μια εβδομάδα, και άλλοι 527 άνθρωποι πέθαναν -ο υψηλότερος αριθμός από τις 12 Φεβρουαρίου- για να ανέλθει ο συνολικός αριθμός σε 104.047, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ωστόσο, το ποσοστό επίπτωσης κρουσμάτων επτά ημερών στη χώρα ανά 100.000 άτομα συνέχισε να μειώνεται, μειώνοντας σε 427 από 432 την Τρίτη.

Οι ειδικοί αμφισβήτησαν εάν η μέτρηση σημαίνει ότι η Γερμανία έχει περάσει την κορύφωση αυτού του κύματος της πανδημίας ή εάν τα στοιχεία είναι αναξιόπιστα επειδή ορισμένες υγειονομικές αρχές είναι τόσο συγκλονισμένες, ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Η χώρα συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να απαγορεύσει στους μη εμβολιασμένους την πρόσβαση σε όλες εκτός από τις πιο βασικές επιχειρήσεις, όπως παντοπωλεία, φαρμακεία και αρτοποιεία και να ενισχύσει την εκστρατεία εμβολιασμού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters