Skip to main content

ΗΠΑ: Δωρεάν rapid test για τον έλεγχο της Όμικρον, ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται τον χειμώνα και εν μέσω ανησυχιών για τη νέα παραλλαγή του COVID-19, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα σχέδιο για μια στρατηγική χειμερινής αντιμετώπισης κορωνοϊού που περιλαμβάνει δωρεάν τεστ στο σπίτι, επεκτείνοντας την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες και απαιτώντας περισσότερα αυστηρά πρωτόκολλα για όλους τους διεθνείς ταξιδιώτες.

Το πιο πρόσφατο σχέδιο δεν περιλαμβάνει πιο επιθετικά μέτρα, όπως την απαίτηση επίδειξης τεστ για πτήσεις εσωτερικού ή την τεστ για τους επιβάτες μετά την άφιξή τους στις Η.Π.Α.

Για να επιτραπούν δωρεάν γρήγορες εξετάσεις, ανώτεροι διοικητικοί αξιωματούχοι λένε ότι τα περισσότερα από 150 εκατομμύρια Αμερικανοί με ιδιωτική ασφάλιση θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για αποζημίωση στις ασφαλιστικές τους εταιρείες μέσω του ίδιου κανόνα που επιτρέπει στα επιτόπια τεστ να καλύπτονται από ασφάλιση.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομικών θα εκδώσουν οδηγίες έως τις 15 Ιανουαρίου για να καθορίσουν πόσες ακριβώς εξετάσεις θα καλυφθούν και σε ποια συχνότητα, είπε το σχέδιο, και δεν θα καλύπτει αναδρομικά τεστ που έχουν ήδη αγοραστεί.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της διοίκησης δήλωσαν ότι είναι σίγουροι για την παροχή rapid test για την κάλυψη της πιθανής ζήτησης των Αμερικανών που θα μπορούν πλέον να τα λαμβάνουν χωρίς κόστος.

«Η προσφορά θα τετραπλασιαστεί αυτόν τον μήνα από εκεί που ήταν στο τέλος του καλοκαιριού, επομένως κάνουμε μια προσπάθεια για να αυξήσουμε όλα τα τεστ, αλλά συγκεκριμένα δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση αυτών που γίνονται στο σπίτι», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης. τηλεφώνημα με δημοσιογράφους το βράδυ της Τετάρτης.

Μάσκες και νέοι κανόνες

Η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων, των τρένων και των λεωφορείων, θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το σχέδιο, και αυστηρότερες απαιτήσεις για ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες θα τεθούν σε ισχύ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες απαιτούν την επίδειξη αρνητικού τεστ COVID εντός μίας ημέρας από το ταξίδι στις ΗΠΑ για όλους τους επιβάτες, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού ή την εθνικότητά τους.

Το σχέδιο δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στις ενισχυτικές δόσεις, οι οποίες είχαν υποτονική απορρόφηση στις ΗΠΑ, αλλά οι ειδικοί προτρέπουν για πρόσθετη προστασία έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Τα φαρμακεία θα επεκτείνουν τις τοποθεσίες και τις ώρες για να χορηγήσουν αναμνηστικά εμβόλια μέχρι τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το σχέδιο, και η κυβέρνηση Μπάιντεν θα εντείνει τις προσπάθειές της μέσω μιας δημόσιας εκστρατείας ενημέρωσης που στοχεύει σε ηλικιωμένους και σε νέες οικογενειακές κλινικές εμβολιασμού.

Από την Τετάρτη, το 71% των ενηλίκων άνω των 18 ετών και σχεδόν το 60% του συνόλου του αμερικανικού πληθυσμού είναι επί του παρόντος πλήρως εμβολιασμένοι. Σχεδόν 100 εκατομμύρια ενήλικες που είναι επιλέξιμοι για ενισχυτικές δόσεις δεν τα έχουν λάβει ακόμη.

Αναλογιζόμενος το περασμένο έτος, ο Μπάιντεν είπε τη Δευτέρα: «Βρισκόμαστε σε πολύ διαφορετικό μέρος» καθώς μπαίνουμε στον Δεκέμβριο, σημειώνοντας ότι οι εμβολιασμοί μόλις ξεκινούσαν και τα περισσότερα σχολεία ήταν ακόμη κλειστά το 2020.

«Τα περασμένα Χριστούγεννα, τα παιδιά μας κινδύνευαν χωρίς εμβόλιο. Αυτά τα Χριστούγεννα, έχουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω, με περισσότερα από 19 εκατομμύρια παιδιά και μετράνε πλέον εμβολιασμένα», είπε ο Μπάιντεν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ABC, New York Times