Skip to main content

Βρετανία: Ενέκρινε το φάρμακο αντισωμάτων της GSK- Ενδείξεις ότι είναι αποτελεσματικό έναντι της Όμικρον

Το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε τη χρήση θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων μακράς δράσης κατά του Covid-19, η οποία αναπτύχθηκε από την GlaxoSmithKline σε συνεργαία με την αμερικανική Vir Biotechnology.

Το φάρμακο είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, ένας τύπος πρωτεΐνης δηλαδή που προσκολλάται στην πρωτεΐνη ακίδα του κορωνοϊού, μειώνοντας την ικανότητά της να εισέρχεται στα κύτταρα του σώματος.

Η είδηση ​​ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση της GlaxoSmithKline ότι προκλινική ανάλυση της θεραπείας έδειξε ότι το φάρμακο δρα και ενάντια στη νέα παραλλαγή Όμικρον.

«Μέχρι σήμερα, το sotrovimab έχει επιδείξει συνεχή δράση ενάντια σε όλες τις δοκιμασμένες παραλλαγές ανησυχίας και ενδιαφέροντος που ορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)», ανέφερε η GSK σε δήλωσή της.

Οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη «για να επιβεβαιωθεί η εξουδετερωτική δράση του sotrovimab έναντι του συνδυασμού όλων των μεταλλάξεων της Όμικρον με σκοπό την παροχή ενημέρωσης έως το τέλος του 2021», προστίθεται.

Μία δόση του φαρμάκου μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου κατά 79% σε ενήλικες υψηλού κινδύνου με συμπτωματικές λοιμώξεις από COVID-19, σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας.

naftemporiki.gr