Skip to main content

ΗΠΑ: Σκληρές κυρώσεις κατά Ρωσίας προαναγγέλλει Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής

Σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την δραστηριότητά της στον κυβερνοχώρο, οι οποίες θα έχουν την στήριξη τόσο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όσο και των Δημοκρατικών, προανήγγειλε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, την Τετάρτη.

«Ήλθε η ώρα η Ρωσία να καταλάβει ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι», δήλωσε ο κ. Γκράχαμ. «Να είστε σίγουροι ότι το Κογκρέσο θα διερευνήσει τις ρωσικές δραστηριότητες στην προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ και οι κυρώσεις θα πλήξουν τη Ρωσία σκληρά, ιδιαίτερα τον Πούτιν ως πρόσωπο», πρόσθεσε.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν αποκαλύψει προ εβδομάδων ότι η Ρωσία ενεπλάκη ενεργητικά στην προεκλογική εκστρατεία, μέσω υποκλοπών και διαρροών, με προφανή στόχο να διευκολύνουν την εκλογή του ανοικτά φιλορώσου υποψήφιου Ντόναλντ Τραμπ.

Σε περίπτωση που οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας στηριχτούν από τα 2/3 των 435 βουλευτών και των 100 γερουσιαστών, τότε ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να ασκήσει βέτο και θα είναι υποχρεωμένος να επικυρώσει τη βούληση του Κογκρέσου με την υπογραφή του.

Οι δηλώσεις του κ. Γκράχαμ έγιναν από τη Ρίγα της Λετονίας.

naftemporiki.gr