Skip to main content

Κρεμλίνο: Επίθεση κατά της Ρωσίας, αλλά και μαχαιριά στην πλάτη της Τουρκίας η δολοφονία Καρλόφ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Επίθεση κατά της Ρωσίας, αλλά και μαχαιριά στην πλάτη της τουρκικής κυβέρνησης, χαρακτήρισε τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκτρα Αντρέι Καρλόφ ο εκπρόσωπος Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο Μιρ, ο κ. Πεσκόφ επεσήμανε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επέτρεψε η προβοκάτσια αυτή να πετύχει την ψύχρανση των διμερών σχέσεων Άγκυρας – Μόσχας και την παρεμπόδιση της προσέγγισης για πολιτική διευθέτηση στη Συρία.

Η δολοφονία του Αντρέι Κάρλοφ αποτέλεσε «αναμφίβολα σοβαρό πλήγμα κατά της Τουρκίας διότι κάθε κράτος φέρει την ευθύνη να εγγυάται την ασφάλεια των διπλωματών που εργάζονται στην επικράτειά του», συνέχισε ο ίδιος.

Είπε ότι η Τουρκία αποτελεί επικίνδυνο τόπο εργασίας, καθώς, όπως πρόσθεσε, «θυμίζει εν πολλοίς κράτος στα πρόθυρα πολέμου. Ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία τα τελευταία χρόνια υποδέχθηκε πάνω από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και μια σειρά άλλα κράτη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.