Skip to main content

Κρεμλίνο: Πολύ νωρίς να πούμε ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία

Είναι πολύ νωρίς για τη διεξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, επισήμανε σήμερα το Κρεμλίνο, την ώρα που η Άγκυρα «δείχνει» τον εξόριστο Τούρκο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν ως πιθανό υποκινητή της.

«Η Μόσχα εκτιμά πως πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της εργασίας της (ρωσο-τουρκικής) ομάδας έρευνας η οποία ξεκίνησε χθες στην Άγκυρα» δήλωσε συγκεκριμένα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Τόνισε επίσης ότι «δεν πρέπει να καταλήγουμε σε βιαστικά συμπεράσματα όσο η έρευνα δεν έχει προσδιορίσει ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία».

Ο πρεσβευτής Αντρέι Κάρλοφ δολοφονήθηκε τη Δευτέρα από έναν 22χρονο Τούρκο αστυνομικό κατά τα εγκαίνια μιας έκθεσης τέχνης στην Άγκυρα.

Η Τουρκία αποδέχθηκε τη συμμετοχή στις έρευνες 18 Ρώσων ερευνητών, πρακτόρων των ειδικών υπηρεσιών και διπλωματών που εστάλησαν από τη Μόσχα και συμμετείχαν στην Άγκυρα, στη νεκροψία της σορού του Αντρέι Κάρλοφ, που επαναπατρίστηκε χθες βράδυ στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι πως «γνωρίζει» ότι το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει εξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

Η κηδεία του Ρώσου διπλωμάτη θα γίνει αύριο Πέμπτη παρουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.