Skip to main content

Τουρκία: Αναρρωτική άδεια είχε λάβει ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη

Αναρρωτική άδεια -δηλώνοντας ασθένεια- είχε λάβει για χθες Δευτέρα ο 22χρονος Τούρκος αστυνομικός, ανήμερα της δολοφονικής επίθεσής του κατά του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Κατά τον ίδιο αξιωματικό, το πρωί της Δευτέρας, ο Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς τηλεφώνησε στην υπηρεσία του, στη μονάδα αντιμετώπισης ταραχών της Άγκυρας, όπου εργαζόταν για 2,5 χρόνια, και δήλωσε ότι δεν αισθανόταν καλά και ότι θα προσκόμιζε σημείωμα γιατρού μόλις επέστρεφε στην εργασία του.

Ο ίδιος, αν και διέμενε σε διαμέρισμα στη συνοικία Ντεμετεβλέρ στα περίχωρα της Άγκυρας, πέρασε τη νύχτα πριν από την επίθεση σε ξενοδοχείο στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας, κοντά στη γκαλερί, επεσήμανε ο ίδιος αξιωματικός. «Περπάτησε από το ξενοδοχείο στη γκαλερί. Εκεί έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα στην είσοδο, παρακάμπτοντας τον σωματικό έλεγχο.

Ο Αλτιντάς πυροβόλησε 11 φορές, με εννέα σφαίρες να καταλήγουν στο σώμα του πρεσβευτή, αφηγήθηκε ο αξιωματικός, επικαλούμενος την αρχική έκθεση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, ο Αλτιντάς παρέμεινε δίπλα στο σώμα του πρεσβευτή και δεν επέτρεπε να του παρασχεθεί βοήθεια.

Επιπλέον, πηγή προσκείμενη στη διεύθυνση της γκαλερί ανέφερε ότι ο Αλτιντάς είχε εντοπιστεί στην έκθεση την ημέρα των εγκαινίων, την Παρασκευή πριν από την επίθεση, πιθανώς προκειμένου να αποκτήσει εικόνα από το εσωτερικό του κτηρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters