Skip to main content

Δύο νεκροί από τη σύγκρουση των εμπορικών πλοίων ανοιχτά της Ιταλίας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Δύο άνθρωποι πνίγηκαν, ενώ τέσσερις αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί, έπειτα από τη σύγκρουση δύο εμπορικών πλοίων εν μέσω κακοκαιρίας στη βόρεια Αδριατική, στα ανοικτά του ιταλικού λιμανιού της Ραβέννας, ανακοίνωσαν Iταλοί αξιωματούχοι.

Οι δύο νεκροί ανήκαν στο ενδεκαμελές πλήρωμα του εμπορικού πλοίου Gokbel υπό τουρκική σημαία το οποίο ναυάγησε μετά τη σύγκρουση με ένα άλλο υπό σημαία του Μπελίζ, το Lady Aziza . Τα δύο σκάφη συγκρούσθηκαν μέσα σε τρικυμία σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την ακτή.

Όπως δήλωσε στην ιταλική κρατική τηλεόραση ο δήμαρχος της Ραβέννας Φαμπρίτσιο Ματεούτσι, όλο το πλήρωμα του Gokbel ήταν Τούρκοι. Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 10 πμ ώρα Ελλάδας.

Ο Ματεούτσι πρόσθεσε ότι διασώθηκαν πέντε μέλη του πληρώματος του τουρκικού πλοίου, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από το άλλο πλοίο δεν υπάρχουν τραυματίες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.