Skip to main content

Πούτιν: Να μάθουμε ποιος καθοδήγησε τον δολοφόνο

«Πρέπει να μάθουμε ποιος καθοδήγησε τον δολοφόνο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» τη δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, με στόχο την υπονόμευση της εξομάλυνσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων και της προσπάθειας ειρηνικής διευθέτησης του συριακού πολέμου.

«Η ρωσική επιτροπή ερευνών έχει ανοίξει ήδη ποινική δικογραφία για αυτή την δολοφονική επίθεση. Έχει δοθεί εντολή στην επιτροπή να συγκροτήσει ομάδα εργασίας που θα μεταβεί στην Άγκυρα για να συμμετάσχει στις έρευνες σε συνεργασία με τους τούρκους ομολόγους της», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος από το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, αυτό συμφωνήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνομιλία που πραγματοποίησαν.

Άγρια και απάνθρωπη δολοφονία, χαρακτήρισε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ , Μαρία Ζαχάροβα, την επίθεση κατά του πρεσβευτή της χώρας στην Άγκυρα, Αντρέι Κάρλοφ. Ήταν μια τρομοκρατική πράξη, οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν, είπε επίσης η κ. Ζαχάροβα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP, Sputnik, Tass