Skip to main content

Η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνωρίζει πως ήταν μία «κακοτράχαλη» χρονιά για τη Βρετανία

Έμμεση αναφορά στο πολιτικό χάος και την αβεβαιότητα που κυριάρχησε στη Βρετανία εξαιτίας του Brexit θα κάνει η βασίλισσα Ελισάβετ στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της για το 2019.

Η βασίλισσα θα αναγνωρίσει πως η χρονιά που πέρασε ήταν «κάπως κακοτράχαλη», επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο δρόμος «δεν είναι πότε επίπεδος» και πως «μικρα βήματα» μπορούν να θεραπεύσουν το χάσμα.

Εκτός από την πολιτική αναταραχή, τις δύο αναβολές του Brexit, τις άπειρες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες και την εκλογική μάχη που ανέδειξε με ευρεία διαφορά τον Μπόρις Τζόνσον στον πρωθυπουργικό θώκο, το 2019 έφερε αρκετές φορές στην επικαιρότητα και τη βασιλική οικογένεια.

Από τον 98χρονο δούκα του Εδιμβούργου και σύζυγο της βασίλισσας, ο οποίος πήρε σήμερα εξιτήριο έπειτα από τέσσερις ημέρες νοσηλεία σε νοσοκομείο στο Λονδίνο, έως τον πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή έπειτα από τη συνέντευξή του στο BBC σχετικά με τη σχέση του με τον πολυεκατομμυριούχο, καταδικασμένο για παιδεραστία Αμερικανό χρηματιστή Τζέφρι Έπσταιν, ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε στη φυλακή, το 2019 ήταν μία έντονη χρονιά για τη βασιλική οικογένεια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC