Skip to main content

Πελόζι: Συνεχής απειλή ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μια «συνεχής απειλή» για «την εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Κογκρέσο για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου σε δίκη με το αίτημα της καθαίρεσης.

Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν λίγο με τα τις 17:00 (ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 6 ώρες στο ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς σώμα, θα οδηγήσουν σε ψηφοφορία επί δύο κατηγοριών εναντίον του Τραμπ: κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

«Οι ανεύθυνες πράξεις του προέδρου κατέστησαν απαραίτητη τη σύνταξη κατηγορητηρίου σε βάρος του, δεν μας άφησε άλλη επιλογή» επεσήμανε η Πελόζι ενώπιον των βουλευτών.

«Κηρύσσω επίσημα και με θλίψη την έναρξη της συζήτησης για την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ. Εάν δεν δράσουμε τώρα, θα επιδείξουμε αμέλεια σε βάρος των καθηκόντων μας», υπογράμμισε η Πελόζι δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα της συζήτησης επί των άρθρων του κατηγορητηρίου, που θα τεθούν αργότερα σε ψηφοφορία.

Νωρίτερα, ο Τραμπ διακήρυξε για άλλη μια φορά την αθωότητά του. «Μπορείτε να πιστέψετε πως θα τεθώ σήμερα υπό κατηγορία από τη ριζοσπαστική αριστερά (…) ενώ δεν έχω κάνει τίποτε κακό», έγραψε στο Twitter ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος πρόκειται να γίνει ο τρίτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που θα «παραπεμφθεί» με ενδεχόμενη προοπτική την καθαίρεσή του.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Reuters