Skip to main content

Ερντογάν: Κοιτάξτε τους Ευρωπαίους που επικρίνουν εμάς

Στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι και άλλες πόλεις, και την αντιμετώπισή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις αναφέρθηκε σε ομιλία του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκοντας την ευκαιρία να επικρίνει την Ευρώπη, που όπως είπε, «απέτυχε στη δοκιμασία της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας».

«Κοιτάξτε λίγο τι κάνουν οι αστυνομικοί εκείνων που επικρίνουν τους δικούς μας αστυνομικούς» τόνισε μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη,  επισημαίνοντας ότι «η αταξία βασιλεύει στους δρόμους πολλών ευρωπαϊκών χωρών, αρχής γενομένης από το Παρίσι. Οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες αφθονούν από εικόνες με πυρπολημένα αυτοκίνητα, λεηλατημένα καταστήματα, της βιαιότερης απάντησης της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών».

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία τάσσεται κατά «των σκηνών χάους που προκαλούν οι διαδηλωτές και κατά της υπέρμετρης βίας εναντίον τους». Αυτές οι σκηνές χάους δείχνουν ότι η Ευρώπη «απέτυχε στη δοκιμασία της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας».

Και υπογράμμισε ότι «εκείνοι που υποκίνησαν τα αντιμεταναστευτικά και αντιισλαμικά κινήματα για χάρη του πολιτικού λαϊκισμού έπεσαν στην ίδια τους την παγίδα», αφού, όπως είπε, «τα τείχη της ασφάλειας και της ευημερίας δεν κλονίζονται από τους μετανάστες ή τους μουσουλμάνους, αλλά τους ίδιους τους Ευρωπαίους πολίτες».

naftemporiki.gr