Skip to main content

Μαραντόνα: Θρηνεί και ο Πάπας Φραγκίσκος για το νούμερο 10

Θρηνεί και  ο Πάπας Φραγκίσκος για τον θάνατο του μεγάλου Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Πάπας, Αργεντινός και ο ίδιος και γνωστός ποδοσφαιρόφιλος, είχε γνωριστεί με τον Μαραντόνα.

«Μόλις ενημερώθηκε για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Πάπας θυμήθηκε με συγκίνηση τις περιστάσεις της συνάντησής τους πριν λίγα χρόνια και τον θυμήθηκε στην προσευχή του, όπως έκανε τις τελευταίες ημέρες από τότε που έμαθε για την κατάσταση της υγείας του». ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι.

Πριν από λίγες μέρες, όταν μίλησεβ για τον εαυτό του στο βιβλίο «Let’s Dream Again», ο Πάπας, κατά κόσμον Χόρχε Μπεργόλιο μίλησε για τη διαμονή του στη Γερμανία και για το ότι έζησε μόνος του στον θρίαμβο της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986. Ένα τρόπαιο που κατακτήθηκε χάρη στον Μαραντόνα. «Και αυτή η φανέλα με το νούμερο 10, αυτό το παιδί από χρυσάφι», έφερε στο Βατικανό χρόνια αργότερα, την 1η Σεπτεμβρίου 2014, όταν και συναντήθηκαν στην Οικία Σάντα Μάρτα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τους πρωταθλητές ποδοσφαίρου που είχαν συμμετάσχει στον διαθρησκευτικό αγώνα για την ειρήνη που έπαιζε το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης. Μια πρόκληση εξ ολοκλήρου στο όνομα της αλληλεγγύης, που διοργανώθηκε από τον Σόλας Οκουρέντες, που προωθήθηκε από τον Πάπα και από την ένωση του Χαβιέρ Ζανέτι, ενός ακόμη σημαντικού πρωταθλητή της Αργεντινής, Fondazione P.u.p.i Onlus.

Η εγκάρδια αγκαλιά του Μαραντόνα στον Πάπα χρονολογείται από εκείνη την εποχή, την παράδοση της φανέλας με τις λέξεις «Φρανσίσκο» και την αφοσίωση: «Στον Πάπα Φραγκίσκο με όλη μου την αγάπη και πολλή ειρήνη για ολόκληρο τον κόσμο»

Στα μικρόφωνα πολλών δημοσιογράφων, ο Μαραντόνα είπε ότι μεταξύ των δύο «ο πραγματικός πρωταθλητής» είναι ο Πάπας. Και ομολόγησε ότι απομακρύνθηκε από την Εκκλησία, αλλά ότι ένιωθε βαθιά εγγύτητα με τον Φρανσίσκο λόγω της φροντίδας του για τους φτωχούς

«Τι μου είπε ο Πάπας; Ότι με περίμενε», είπε ο Μαραντόνα, πριν από τα μικρόφωνα του ραδιοφώνου του Βατικανού. “Νομίζω ότι όλοι έχουμε κάτι στην καρδιά μας όταν βλέπουμε πόλεμο, όταν βλέπουμε θανάτους … Πρέπει να αφήσουμε πολλά πράγματα στην άκρη και να αναζητήσουμε ειρήνη. Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι σπάει λίγο την ιδέα ότι οι παίκτες δεν κάνουν τίποτα για την ειρήνη. : Είναι ακριβώς το αντίθετο! Αυτό που θέλουμε είναι να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι ότι το καλύτερο για όλους είναι η ειρήνη! “, ρόσθεσε το Νούμερο 10 (El Diez).

Όταν ο Μαραντόνα ρωτήθηκε αν ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη, απάντησε: «Είναι θεμελιώδες! Είναι θεμελιώδες! Πιστεύω ότι μια μπάλα αξίζει περισσότερα από 100 πιστόλια. Αυτό είναι πολύ σαφές για μένα! Ο αθλητισμός είναι αυτό που σε κάνει να σκεφτείς μην βλάπτεις άλλους».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από την Clarín.