Skip to main content

Λευκωσία: Κανένα επεισόδιο στην κυπριακή ΑΟΖ

Το ισραηλινό δημοσίευμα περί θερμού επεισοδίου εντός της κυπριακής ΑΟΖ έσπευσε να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Λευκωσίας.

Σε δήλωση που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κυβερνητικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι δεν έλαβε χώρα οποιοδήποτε επεισόδιο μεταξύ ισραηλινού ερευνητικού πλοίου και τουρκικού πολεμικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Jerusalem Post», η οποία επικαλείται πληροφορίες του υπουργείου Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, τουρκικό πολεμικό σκάφος εκδίωξε ερευνητικό πλοίο του Ισραήλ, το οποίο έπλεε εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα – πάντα – με το δημοσίευμα, επρόκειτο για το σκάφος «Bat Galim», το οποίο άνηκε στην Ισραηλινή Ωκεανογραφική Έρευνα.

Το συγκεκριμένο σκάφος πραγματοποιούσε έρευνα, υπό την έγκριση της Λευκωσίας, στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, όταν το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ζήτησε να μετακινηθεί προς τα νότια.

Το περιστατικό έλαβε χώρες λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες των δύο χωρών.

naftemporiki.gr