Skip to main content

ΗΠΑ: Στο τραπέζι ενισχυτικός εμβολιασμός με τη μισή δόση του Moderna

Προς την έγκριση ενισχυτικού εμβολιασμού χορηγώντας τη μισή δόση του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού κλίνει η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, το σκεπτικό του FDA βασίζεται στην αποτελεσματικότητα του σκευάσματος στην ενίσχυση της προστασίας κατά του ιού.

Ο FDA αναζητούσε πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα μιας τρίτης δόσης του εμβολίου Moderna, και τώρα είναι έτοιμος να προχωρήσει με το μισό της ενισχυτικής δόσης που έχει προτείνει η Moderna.

Μια τέτοια απόφαση θα άλλαζε το σκηνικό στις ΗΠΑ όπου έχει ήδη εγκριθεί η χορήγηση ενισχυτικής δόσης για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Εφόσον δοθεί άδεια για κάτι τέτοιο, θα αλλάξουν τα επίπεδα δοσολογίας για τις ενισχυτικές δόσεις. Τα αρχικά σκευάσματα της Moderna περιείχαν δόσεις 100 μικρογραμμάρια. Η υποβολή όμως αίτησης της εταιρείας για την ενισχυτική δόση στις ρυθμιστικές αρχές προώθησε την έγκριση ενισχυτικού εμβολιασμού με μισή δόση, η οποία θα επέτρεπε στη Moderna να παράγει περισσότερα σκευάσματα.

 Το εμβόλιο της Pfizer,από την άλλη, είτε πρόκειται για πρώτη, δεύτερη ή τρίτη δόση περιέχει την ίδια ποσότητα, στα 30 μικρογραμμάρια.

naftemporiki.gr