Skip to main content

Βέλγιο: 16 συλλήψεις σε αστυνομικές επιχειρήσεις

Δεκαέξι άτομα συνέλαβε η αστυνομία του Βελγίου στη διάρκεια επιχειρήσεων, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, τον Βέλγο υπήκοο που θεωρείται ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο στις επιθέσεις στο Παρίσι.

Όπως ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας σήμερα το πρωί, στη διάρκεια 19 επιδρομών στις Βρυξέλλες, η αστυνομία πυροβόλησε κατά ενός αυτοκινήτου αλλά δεν έγινε γνωστό αν οι επιβαίνοντες στο όχημα συνδέονταν με τους καταζητούμενους.

Η αστυνομία έκανε επιδρομές σε έξι συνοικίες των Βρυξελλών και στη νότια πόλη Σαρλρουά μετά από αναφορές την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις οποίες ο Αμπντεσλάμ, που θεωρείται ο τελευταίος επιζών τρομοκράτης από τις επιθέσεις στο Παρίσι, εθεάθηκε σε μία από αυτές.

«Μπορούμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δεν βρέθηκαν όπλά ή εκρηκτικά. Ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ δεν βρέθηκε κατά τις επιδρομές» είπε ο εισαγγελέας Έρικ βαν ντερ Σύπτ, προσθέτοντας ότι «δεκαέξι άτομα είναι υπό κράτηση». Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο δικαστής θα αποφασίσει αύριο αν οι συλληφθέντες θα παραμείνουν υπό κράτηση».

Χθες, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, μιλώντας μετά από συνάντηση των επικεφαλής δυνάμεων ασφαλείας για την επανεξέταση του επίπεδου συναγερμού στο οποίο βρίσκονται οι Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι η πόλη θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από φόβο ότι μπορεί να υποστεί μια επίθεση σαν εκείνη του Παρισιού.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Sputnik