Skip to main content

Στο Κίεβο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς ο Ρούντι Τζουλιάνι

Ο προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ και κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα για τη διαδικασία παραπομπής του, Ρούντι Τζουλιάνι, βρέθηκε σήμερα στο Κίεβο στο πλαίσιο ενός προγράμματος καταπολέμησης της διαφθοράς.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ανεξάρτητος βουλευτής της Ουκρανίας, Αντρέι Ντερκάτς, η συνάντηση επικεντρώθηκε στο θέμα της εικαζόμενης κατάχρησης χρημάτων του Αμερικανού φορολογούμενου από ουκρανικά κρατικά όργανα.

«Ο Ρούντι Τζουλιάνι ταξίδεψε αεροπορικώς για το Κίεβο, συναντηθήκαμε αμέσως για το θέμα της συγκρότησης μιας κοινοβουλευτικής ομάδας ‘Φίλοι της Ουκρανίας ΣΤΟΠ στη διαφθορά’, έγραψε ο κ. Ντερκάτς στο Facebook, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φωτογραφίες της συνάντησής του με τον δικηγόρο.

«Η συμμετοχή του Τζουλιάνι θα είναι πολύ χρήσιμη για την ομάδα μας. Κυρίως, μπορεί να βοηθήσει στην είσοδο διεθνών εμπειρογνωμόνων, αναλυτών, δημοσιογράφων», πρόσθεσε ο Ουκρανός βουλευτής.

Το ταξίδι αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς που γυρίζεται από το συντηρητικό ειδησεογραφικό δίκτυο One America News Network (OAN) με στόχο να αποδομήσει την έρευνα για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, γράφει η New York Times. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ρούντι Τζουλιάνι μετέβη και στη Βουδαπέστη.

«Όπως κάθε καλός δικηγόρος, συγκεντρώνω αποδείξεις για να υπερασπιστώ τον πελάτη μου από ψευδείς κατηγορίες» δήλωσε στους New York Times o Ρούντι Τζουλιάνι.

Ο κ.Τζουλιάνι είναι στο επίκεντρο της ουκρανικής υπόθεσης, η οποία προκάλεσε στα τέλη Σεπτεμβρίου την έναρξη από τους Δημοκρατικούς της έρευνας για τη διαδικασία παραπομπής του προέδρου.

Σήμερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην Επιτροπή Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη σύνταξη των σχετικών εγγράφων για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters