Skip to main content

Φωτογραφία της βόμβας που φέρεται να έβαλε στο ρωσικό αεροσκάφος δημοσιοποίησε το Ι.Κ.

Για κενά ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ στη Χερσόνησο του Σινά, τα οποία εκμεταλλεύτηκε για να τοποθετήσει βόμβα στο ρωσικό Airbus το οποίο συνετρίβη πριν από περίπου ένα μήνα, κάνει λόγο το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους δημοσίευσε την Τετάρτη μία φωτογραφία, στην οποία, σύμφωνα με το Ι.Κ., εμφανίζεται η βόμβα που ευθύνεται για τη συντριβή του Airbus.

Στην εικόνα διακρίνεται ένα κουτί αναψυκτικού καθώς και μία συσκευή που περιγράφεται ως πυροκροτητής.

Το Ι.Κ. δημοσίευσε και φωτογραφίες διαβατηρίων, υποστηρίζοντας ότι ανήκουν σε θύματα της αεροπορικής τραγωδίας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει επαληθευτεί η αυθεντικότητα των παραπάνω φωτογραφιών.

Επιπλέον, μέσω του περιοδικού Dabiq το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε ότι «ο εφιάλτης για τη Γαλλίας μόλις άρχισε» και χαρακτήρισε δειλό τον πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η βομβιστική επίθεση στο ρωσικό αεροσκάφος στις 31 Οκτωβρίου έγινε ως αντίποινα στις αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας στη Συρία τον Σεπτέμβριο, με το Ισλαμικό Κράτος να κάνει λόγο για «αλαζονική απόφαση από την πλευρά της Μόσχας».

«Αυτό έγινε για να δουν οι Ρώσοι και οι υπόλοιποι σύμμαχοί τους ότι δεν μπορούν να νιώθουν ασφαλείς στα εδάφη των Μουσουλμάνων», υπογραμμίζει το Ισλαμικό Κράτος.