Skip to main content

Κερν: Τεράστια οικονομική ζημιά από εκλογή της Λεπέν

Προειδοποίηση για τις συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη νίκη της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές το 2017 απηύθυνε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στο κυριακάτικο φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ».

«Εάν σε μία χώρα-κλειδί της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλάβουν την εξουσία οι δεξιοί δημαγωγοί, θα έχουμε ένα πρόβλημα. Την οικονομική ζημιά που μπορεί να προκαλέσει κάποιος, όπως η Λεπέν, κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πόσο μεγάλη θα είναι» υποστηρίζει και προσθέτει πως «για εμάς θα ήταν μία τεράστια απώλεια ευημερίας, η Ευρώπη, η Αυστρία θα γίνονταν φτωχότερες».

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, «η φύση της δεξιάς δημαγωγίας είναι να εμφανίζεται ότι έχει για όλα μία απάντηση, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει για τίποτε μία λύση».

Ερωτηθείς εάν το Ισλάμ ανήκει στην Αυστρία, ο καγκελάριος απαντά καταφατικά, παρατηρώντας πως στη χώρα ζουν 600.000 μουσουλμάνοι, και όποιος το αρνείται αυτό, ψεύδεται, ωστόσο η αλήθεια βρίσκεται ακριβώς στην ενσωμάτωση, η οποία δεν υλοποιήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, όπως κανείς θα ευχόταν.

Πηγή: ΑΜΠΕ