Skip to main content

Ξεκινούν στη Σουηδία οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Υεμένη

Σαφείς δεσμεύσεις για τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Υεμένη, έδωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς.

Οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη ενός οριστικού τέλους στον πολυετή εμφύλιο της αραβικής χώρας, θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα στη Σουηδία.

Ο Γκρίφιθς διαβεβαίωσε όταν αν χρειαστεί, θα συνοδεύσει ο ίδιος την αντιπροσωπεία των Χούθι στη σκανδιναβική χώρα, προκειμένου να συμμετάσχει στις σχετικές διεργασίες.

«Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για την Υεμένη. Έχω λάβει σαφείς διαβεβαιώσεις από τις ηγεσίες όλων των πλευρών ότι είναι δεσμευμένες να παρευρεθούν σ’ αυτές τις διαβουλεύσεις. Πιστεύω ότι αυτές είναι ειλικρινείς» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, τη Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναμένεται να παρουσιαστεί ένα ειδικό σχέδιο ψηφίσματος για την Υεμένη.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου τα τελευταία τρία χρόνια, με τον αραβικό συνασπισμό, υπό τη Σαουδική Αραβία, να συμμετέχει στο πλευρό του επίσημα εκλεγμένου προέδρου Χάντι, ο οποίος αντιμάχεται την επαναστατική οργάνωση των Χούθι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP