Skip to main content

ΗΠΑ: Στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων την επόμενη εβδομάδα η έκθεση για την έρευνα εις βάρος του Τραμπ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Άνταμ Σιφ δήλωσε την Δευτέρα πως οι επιτροπές που διεξάγουν την έρευνα για την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα στείλουν την έκθεσή τους στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων ακριβώς μετά την επανέναρξη των εργασιών του Κογκρέσου την επόμενη εβδομάδα.

Η εκπόνηση της έκθεσης αποτελεί προϋπόθεση για την διεξαγωγή ψηφοφορίας στη Βουλή σχετικά με την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Σε επιστολή του προς τα μέλη του Κογκρέσου ο Σιφ έγραψε: «Αυτό είναι ένα επείγον ζήτημα που δεν μπορεί να περιμένει αν είναι να προστατεύουμε την ασφάλεια της χώρας και την ακεραιότητα των εκλογών μας».

Ο Σίφ ανέφερε ότι η διαδικασία συνεχίζεται και πως οι ερευνητές ενδέχεται να προχωρήσουν και σε νέες καταθέσεις ή ακροάσεις. Ανέφερε ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής είναι ισχυρά, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση Τραμπ αρνήθηκε να παραδώσει τα έγγραφα που ζητήθηκαν βάσει κλήτευσης.

«Οι καταθέσεις και τα έγγραφα που έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε, αποκαλύπτουν ένα πραγματικό πρόβλημα», επισήμανε ο Σιφ στην επιστολή του.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters