Skip to main content

Tουσκ: Το διαζύγιο είναι «lose-lose», η συμφωνία περιορίζει τη ζημιά

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στην βρετανική πολιτική σκηνή. Προς το παρόν εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση για έκτακτη Σύνοδο στις 25 Νοεμβρίου, στην οποία θα οριστκοποιηθεί η συμφωνία με το Λονδίνο από τα 27 κράτη- μέλη, αλλά δεν αποκλείεται μία πτώση της Μέι να αλλάξει άρδην τα δεδομένα. 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έχει επανειλημμένα εκφράσει την απογοήτευσή του για την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν, αλλά και την ελπίδα του για ένα νέο δημοψήφισμα, από την πρώτη στιγμή της συμφωνίας κατέστησε σαφές ότι δεν συμμεριζόταν τον ενθουσιασμό της Μέι. 

Αν και είχε αποφύγει να σχολιάσει το έαν η συμφωνία θα μπορούσε να γίνει δεκτή από το βρετανικό κοινοβούλιο είχε σπεύσει να επισημάνει ότι το διαζύγιο είναι «lose- lose» και όχι «win- win», καθώς κανείς δεν μπορεί να βγει κερδισμένος από το Brexit. Ο ρόλος της συμφωνίας, την οποία χαρακτήρισε δίκαιη και ισορροπημένη, είναι, τόνισε, να τεθούν οι ζημιές υπό έλεγχο. 

naftemporiki.gr 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.