Skip to main content

Η δικηγόρος των θυμάτων του Έπσταϊν καλεί τον πρίγκιπα Άντριου να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές

Έκκληση στον πρίγκιπα Άντριου να επικοινωνήσει «χωρίς όρους και χωρίς καθυστέρηση» με τις αμερικανικές αρχές απηύθυνε χθες η δικηγόρος που εκπροσωπεί τα θύματα του χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν.

Λίγες ώρες σφότου ο πρίγκιπας ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τα δημόσια καθήκοντά του για το άμεσο μέλλον, η δικηγόρος Γκλόρια Άλρεντ αμφισβήτησε δημοσίως την πρόθεσή του να βοηθήσει οποιαδήποτε αρχή επιβολής του νόμου στις έρευνές της, «εφόσον καταστεί αναγκαίο».

Ο δούκας του Γιορκ θα πρέπει να θέσει εαυτόν στη διάθεση των Αμερικανών ερευνητών, τόνισε η Άλρεντ μιλώντας στο BBC, και επισημαίνοντας ότι εφόσον ο πρίγκιπας δεν συνεργαστεί εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ποινική έρευνα εις βάρος όσων συνειδητά συνεργάστηκαν με τον Έπσταϊν για τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών.

Ένα ακόμη ενδεχόμενο, σύμφωνα με την Άλρνεντ, είναι να κληθεί να καταθέσει ο πρίγκιπας Άντριου σε αγωγές επί της υπόθεσης, όπως της πελάτισσάς της Τζέιν Ντο, η οποία καταγγέλει ότι ο Έπσταϊν την κακοποίησε όταν ήταν 15 ετών. Αν και η νεαρή γυναίκα δεν κατηγορεί τον δούκα του Γιορκ, τον καλεί να καταθέσει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.   

Η επίμαχη συνέντευξη, κατά την οποία ο πρίγκιπας Άντριου αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Αμερικανίδας, Βιρτζίνια Ρόμπερτς ότι το 2001, όταν ήταν 17 ετών, την ανάγκασαν να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί του, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα βρετανικά, αλλά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η συνέντευξη επικεντρώθηκε στη σχέση του πρίγκιπα με τον Τζέφρι Έπσταϊν, τον χρηματιστή που αυτοκτόνησε στο κελί του ενώ αντιμετώπιζε κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων κοριτσιών και ο οποίος είχε και στο παρελθόν καταδικαστεί και φυλακιστεί για παιδοφιλία.

naftemporiki.gr