Skip to main content

Ρωσία: Καμία εμπλοκή μας σε σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου

Η Ρωσία, διά μέσου του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της σε σχέδιο δολοφονίας του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, με αιχμή την αντιπαράθεση για την ένταξη της βαλκανικής χώρας στο NATO.

Μαυροβούνιος ειδικός εισαγγελέας είχε δηλώσει την Κυριακή ότι ομάδα «Ρώσων εθνικιστών» είχε σχεδιάσει τη δολοφονία του επικεφαλής της μαυροβουνιακής κυβέρνησης, ώστε να διευκολύνει την άνοδο στην εξουσία κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η μικρή πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία συνταράσσεται από εσωτερικές έριδες από τις τελευταίες εκλογές της 19ης Οκτωβρίου, όταν οι αρχές συνέλαβαν 20 Σέρβους πολίτες στα σύνορα με τη Σερβία, τους οποίους και κατηγόρησαν ότι σχεδίαζαν ένοπλες επιθέσεις σε κρατικούς θεσμούς του Μαυροβουνίου.

Η αντιπολίτευση, ένα μέρος της οποίας είναι φιλοσερβικό και φιλορωσικό, χωρίς ωστόσο να λείπουν και κόμματα με φιλοδυτική – φιλοευρωπαϊκή πλατφόρμα, κατηγορεί τον κ. Τζουκάνοβιτς ότι χρησιμοποιεί τις μυστικές υπηρεσίες για να διατηρηθεί στην εξουσία, όπου βρίσκεται, είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός, εδώ και 25 χρόνια.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι χρηματοδοτεί την αντιπολίτευση προκειμένου να εκτροχιάσει την πορεία της χώρας προς το NATO.

naftemporiki.gr