Skip to main content

Στη Γενεύη για συνομιλίες Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συναντιούνται στη Γενεύη για ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συναντήθηκαν με διεθνείς διαμεσολαβητές στη Γενεύη την Παρασκευή στον τελευταίο γύρο συνομιλιών για την επίλυση των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί σε περισσότερο από ένα μήνα μαχών.

Οι υπουργοί συνάντησαν απεσταλμένους από τη Γαλλία, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπροέδρους της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ που δημιουργήθηκε για να μεσολαβήσει μια σύγκρουση που έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε ένας διπλωμάτης στην ελβετική πόλη στο Reuters. Τα υπουργεία Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσαν ότι οι αντίστοιχοι υπουργοί τους είχαν πετάξει στη Γενεύη.

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησαν επίσης άμεση διακοπή της χρήσης απαγορευμένων όπλων και από τις δύο πλευρές, αφού επιβεβαίωσαν τη χρήση πυρομαχικών από τις αρμενικές δυνάμεις σε επίθεση αυτή την εβδομάδα στην πόλη Μπαρντά του Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: Reuters.