Skip to main content

Γαλλία: Επιπλέον 120 αστυνομικοί θα σταλούν στη Νίκαια μετά την επίθεση

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε σήμερα ότι 120 επιπλέον αστυνομικοί θα σταλούν στην πόλη της Νίκαιας, όπου χθες έλαβε χώρα φονική επίθεση με μαχαίρι.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν πρόσθεσε ότι θα δοθούν οδηγίες στους Γάλλους πρεσβευτές στο εξωτερικό, για να εντείνουν τα μέτρα ασφάλειας στις πρεσβείες τους, καθώς και στους Γάλλους πολίτες στο εξωτερικό. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τους Γάλλους υπηκόους που ζουν στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί ύστερα από την επίθεση της Νίκαιας, εκτιμώντας ότι η απειλή προς τα γαλλικά συμφέροντα είναι «παντού».

Οι δηλώσεις των υπουργών έγιναν ύστερα από συνεδρίαση της ομάδας δράσης για την άμυνα, υπό τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.