Skip to main content

ΟΗΕ: Καταδικάζουμε έντονα την αποτρόπαια επίθεση στη Νίκαια

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «καταδικάζει έντονα την αποτρόπαια επίθεση» που σημειώθηκε σήμερα στη Νίκαια, στη νοτιοανατολική Γαλλία, κατά την οποία τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε εκκλησία, όπως δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ.

«Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη των Ηνωμένων Εθνών προς τον λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας» σε αυτή τη δοκιμασία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος κατά τη διαρκεια της καθημερινής του ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση, ο Ύπατος Εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη Συμμαχία των Πολιτισμών Μιγκέλ ‘Ανχελ Μορατίνος καταδίκασε επίσης τη “βάρβαρη επίθεση” της Νίκαιας, υπενθυμίζοντας ότι μόλις χθες είχε απευθύνει έκκληση για «αμοιβαίο σεβασμό όλων των θρησκειών κι όλων των πεποιθήσεων».

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Συμμαχίας των Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών είχε καλέσει χθες Τετάρτη με ανακοίνωσή του «σε αμοιβαίο σεβασμό όλων των θρησκειών και των πεποιθήσεων», χωρίς να αναφερθεί άμεσα στις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υπερασπίστηκε το δικαίωμα να σκιτσάρεται ο προφήτης Μωάμεθ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ.